Смелост

Здрасти, момче, ко стаа?...Ше пиеш ли една ракия? Розова е, бе, чудна - аз съм я правил.. Що гонихме сирийците ли, бе? Ми що... Щото то, шубето е голем страх. Ей го – половин село се изсипа да гони три семейства сирийци. Не че са направили нещо лошо, не че са откраднали, не че са набили някого… Ама може и да направят.

Сирийци са, бежанци, цигани, сган, да си вървят! Вън от нашто китно село, че ше стават тупаници. Колко му е да набием 5-6 деца. Ние на нашите не прощаваме и ги умъртвяваме с ритници задето вдигат шум, кво остава за тия дето и да плачат на български не могат. България е за българите… Затуй - смелост требва.
Че то шубето верно е голем страх, казвам ти! Изплашиха ни тия сирийци, ей! Изплашиха ни. Щот сме плашливи. Що сме плашливи ли? Ми, кво – страшно си е. Сириецът е страшен, по принцип и в частност, а три семейства накуп, в една къща са супер-страшни. Изплашиха ни. На мене братчед ми три години изкара в Либия, кви ми ги е разправял, ехе... Опасно нещо са либийците, а те сирийците са като тех, сметам, нали са комшии...

Шубето е голем страх, а чужденците са най-страшни и ни плашат. Както ни изплашиха мутрите, данъчните, хомяците, турците, лесбийките-уруспийките, ваксините, европейците и ония… Как бяха, бе, Гоше? .. Кои, бе?.. Абе, ония, бе… Дето ебат жувотни ли, бе?... Абе не, бе! Ония строс, срас… Соросоидите ли, бе? .. Анджък, соросоидите! И рептилите. И те ни изплашиха. Затова:
„Искаме ли сирийцииии?!?“
„Ньееееееее!!!“
Ха така…

Шубето е голем страх, а смелост требва тука, смелост, че да се манат тия. В лагерите ако щат, в друго село ако щат, ама да не са тука. Мно-го сме! Сил-ни сме!

Кой, бе? Аз ли съм расист? Виж кво, бе, аз съм цесекар, баща ми е цесекар, деда ми и той беше цесекар, а знайш колко чернилки ритат у цесекату? Ка‘щяло да съм расист!?!  Туй расизъмът аз го ненавиждам, бе. От мънечък го ненавиждам... Ама от тия ме е шубе, кво кат са с децата и жените… Да са махат. И Шашмата, и той - ше ми пичели той... Че не звъннах на данъчните в Казанлък, да видим ние кви наеми зима, кво-що... Ма карай... 

А ти ше пиеш ли сега една ракия? Не? Що бе, страх ли те? Ела, бе, ела ми на гости…

Comments

Popular posts from this blog

Нелепата, но безкрайно поучителна история за едно дилдо, пакостниците Гого, Евгени и Кинчето и Стефан Стамболов

Къпете се! Къпете се често!

Оги