Skip to main content

Сламката в окото на другия и колът в собствения ти г...

Май трябва да се науча да говоря по-ясно, по-разбираемо..

Когато прочетох за случаите на сексуално насилие по време на новогодишните празненства в Кьолн, разбира се, бях погнусен. Масовостта и на пръв поглед организирания характер на нападенията бяха впечатляващи и адски тревожни.

След новините обаче дойдоха коментарите и анализите. И аз се поядосах, защото това, което видях беше не по-малко гнусно от самите престъпления пред катедралата и гарата на Кьолн. Поради факта, че очевидно в престъпленията бяха замесени основно имигранти и най-вече мюсюлмани, дискусията естествено се измести от самите престъпления към темата за мигрантската вълна и поне в българските ъгълчета на социалните мрежи и българските медии се изля такова количество словесен баласт и такива феноменални глупости, че не издържах и засилих един туит:Очаквах всичко като реакция. И си го получих. За положителните реакции няма какво да говоря, но интересното за мен беше, че първата отрицателна дойде от жена. Вероятно не съм бил съвсем ясен. Вероятно 140 знака са малко. Сигурно ако бях написал нещо като "Ей, бежанци обарват жени в Германия, баси майката... Айде сипи тая ракия - в Перник вече за втори път бият жените си, ти се туткаш", повече хора щяха да ме разберат, но това няма значение всъщност.

Ако бях циник, щях да кажа, че ситуацията с коментарите по темата у нас е пълно потвърждение на поговорката, че повечето хора са склонни да виждат сламката, забита в окото на другия, отколкото кола, набит дълбоко в собствения им гъз. Но тъй като не съм, ще го кажа така: Всеки коментар за насилието над жени в Kьолн от страна на имигранти, изтъкнато като доказателство за това колко ние сме по-добри, по-човечни, по-цивилизовани от имигрантите е чиста манипулация, лицемерие и в крайна сметка лъжа. Лъжа, представена в услуга на конкретна политическа цел, която категорично не включва нито цивилизованост, нито ценности, нито каквато и да е било форма на човечност.

Думите ми се подкрепят от факта, който съм посочил в туита си, базиран на официална статистика. Реалната ситуация с насилието над жени в България е вероятно дори още по-лоша, защото макар да нямам идея колко е добра в работата си германската полиция, за съжаление имам доста добра представа за това какво представлява българската. Познавам, а и всеки познава жени, които са ставали жертва на опипвания в градския транспорт да речем, но аз поне не познавам нито една, която да е подала оплакване в полицията за подобно нещо. Мисля, че всеки може да се досети защо. Изобщо няма да споменавам неща като пазара за булки в Димитровград, броят на малолетните и непълолетни майки и издадените присъди над мъже, оженили се за 13-годишните си братовчедки.

Така че, преди да започнем да се леем по темата колко опасни за българските жени и изобщо за девичата чест на България са имигрантите, дайте първо да сме наясно, че най-големият враг на българските жени, вероятно не са ахмедовците, а ивановците, борковците, цецовците, кирчовците, стефчовците и т.н. 

Няма как или поне аз не виждам дори приблизително честен начин да коментираме новината от Кьолн в контекста на бежанците и имигрантите, но извън контекста на ситуацията в собствените ни къщи. А ситуацията включва освен полупикантни нещица като обарване, опипване и бъркане в деколтета и дамски поли също и някои такива, доста скучни неща като народопсихология, ценности и традиции, образование, възпитание и религия. Кой знае защо приемаме, че е някак нормално ние да си пердашим жените, мъжете, старците и децата си, но не е нормално, когато имигрантите правят същото. Впрочем, фактът, цитиран в моя туит, доказва по някакъв макар и доста извратен начин колко много всъщност си приличаме с тях. Не ви харесва подобно заключение? Променете шибаната статистика?


Ситуацията включва също и още по-отнесени глупости от рода на съдебна реформа, корупция и т.н. Ето пример: Седмица след инцидентите в Кьолн, германската полиция съобщи за арести на заподозрени, а шефът на полицията в Кьолн загуби работата си. В същия ден България, излезе тази новина. Есенцията е следната и сори, че цитирам БЛЯК, но исках да е от възможно "най-официалния" източник:
Общо 562-ма души са проверени днес в София в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция. [...]По време на първия етап бяха проверявани хотели, хостели и други места за настаняване. При втория етап бяха реализирани проверки на заведения и търговски обекти в съответните райони. Посетени са общо 267 обекта за установяване на незаконно пребиваващи чужденци. [...] В хода на извършените проверки са съставени 13 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата. Десет български граждани са отведени за установяване на самоличност. Трима чужденци без документи за самоличност също са отведени в полицията. [..]При проверките на заведения и търговски обекти служителите на НАП са съставили 2 акта за констатирани нарушения, 3 акта са съставени от Инспекцията по труда. Един обект – бистро, е затворен от служителите на Българската агенция по безопасност на храните заради лоши санитарни условия. За всички обекти са съставени констативни протоколи.
Проверени 600 души, десет българи без документи, само трима мигранти... Но е трогателно вниманието, което родните правораздавателни органи са отделили на хигиената и изобщо изрядността на заведенията в столицата. Вероятно са проверили и района на "Лъвов мост", известен от десетилетия с, хм, ами лошата хигиена и неизрядност на обектите си. На 150 м от СДВР. Каква обаче е връзката между българите с нередовни документи, мръсните бистра и имигрантите, не знам...

Comments

Popular posts from this blog

Нелепата, но безкрайно поучителна история за едно дилдо, пакостниците Гого, Евгени и Кинчето и Стефан Стамболов

Както често се случва, всичко започна абсолютно случайно, без никакво предварително планиране и без никой от главните герои да подозира какъв неочакван обрат ще придобият нещата. Което не е никакво оправдание за действията им, разбира се, но поне е някакво обяснение как стана тъй, че цялата нация някак успя за няколко дни да се самоизнасили, при това с помощта на едно-единствено дилдо, а на всичкото отгоре и да усети даже известно удоволствие от акта. Но нека започна от начало...

Цялата работа беше, че Гого, ученик от 11д на елитното столично Средно училище по кибернетика, мениджмънт, археология, нумерология и чуждестранни езици (СУКМАНЧЕ) „Свети Великомъченик Кормесий Горносусурлевски“ щеше да има рожден ден. Неговият доста добър приятел Евгени, ученик от 11а на не по-малко елитната столична Полупрофесионална гимназия по знакова хомеопатия (ПОПРОГИЗНАХ) „Света Евпраксия“ искаше да му направи подарък.

Как отидох в ада и се върнах да разкажа за това...

Един мой приятел, да го наречем Стамат, преди няколко години реши да заведе тогавашното си гадже на релаксиращ уикенд в кокетен, луксозен спа-хотел в планината. В уречения петък следобед, двамата яхват колата и се изнасят за два дни секс и сухоежбина във въпросната света обител на романтиката и любовния уют. Пристигат, влизат във фоайето и... спират втрещени!

За кво ревеш, бе?

Мъглив ноемврийски ден, преди точно четвърт век… Гладен съм, недоспал, мърляв като прасе, измръзнал и ужасно кисел. Мотая се в някакъв окоп на 300 м от турската граница, пуша цигари „Арда“ една от друга и броя секундите... Около мене, 1000 други мизерници, всичките облечени в износени въшкарници, модел 1912 г., правят приблизително същото. Скуката, постоянното състояние на полуглад и полусън, недоебието и неизбежното затъпяване, заличават почти всеки помен от надежда, че някой ден отново ще сме хора.