Skip to main content

Doesn't Matter - Had Sex!Минаха двата паралелни митинга – на БСП+ДПС в София и на ГЕРБ в Пловдив… И се започна едно мерене, едно броене, едно доказване, едни фотомонтажи на снимки от едно или друго събитие, приведени като доказателства, едно „По данни на МВР, на едното място бяха толкова, на другото - онолкова“ и още „Пф, лятото на #ДАНСwithme само едната вечер бяхме толкова, кви ги плещи тоя Станишев?“… Като оня герой на Ицко Финци броим дивите зайци и дори не можем да кажем защо, аджеба, това ни е важно.
А всъщност, няма никакво, абсолютно никакво значение 
колко човека са били на единия или другия митинг. Има значение само дали ТИ си БИЛ на някое от двете събития и дали БИ ОТИШЪЛ на някое от тях, в случай, че в събота си бил възпрепятстван. Това единствено има значение, защото самите митинги бяха пълна глупост, абсолютно ненужни и не доказаха нищо на никого. Сигурен съм, че милиони хора в България следиха безподобния симулкаст по телевизията. Дано други милиони по това време са правили нещо по-интересно. Секс например. ..
Kато практик в сферата на ПР, смятам, че и двете събития бяха, хм, много меко казано, доста икономични в резултатите си.
БСП и ДПС подкрепяли правителството – Уау! Каква новина! Изобщо не беше нужно да правят митинг, за да ми кажат това, което знам от ден първи. Изобщо не ме интересува колко човека са докарали с автобуси и влакове или са дошли по своя воля, за да ми го кажат.
(А по повод извинението на Сергей към българските турци за Възродителния процес, мисля, че мога да кажа само едно: имате късмет, г-н Станишев, че не съм български турчин, защото такъв щях да ви обърша по увисналите бузки, че два часа щяхте да си търсите очилцата по асфалта на Орлов мост… Но както казах – не съм български турчин, а по е редно точно българските турци, а не председателят на ДПС, да отговорят приемат или не това извинение, закъсняло повече от четвърт век.)
ГЕРБ били против правителството? Really? И тук имаме бахти колосалната новина. Изобщо не съм впечатлен. Един познат ми каза, че правело чест на хората от митинга на ГЕРБ, че поне си признавали, че идват с платен от партията автобус. Глупости - какво и как точно променя този факт? …За Бога, та на този митинг произнесе реч корифеят на стройната мисъл и художественото слово Цветан Цветанов! По традиция - без преводач. Няма значение какво е казал – дадоха му да произнесе РЕЧ пред многохилядно множество, бе копеле. Това само по себе си е автогол.
Изобщо – митингите като тези са някаква пародия, някаква жалба по предишни десетилетия, по някогашни страсти, които само доказват колко маргинализирана и опорочена от партийни тактики е психологията на българската политика. Та речите произнесени на тях можех да ги напиша и аз (без тази на Цветанов, хехе – за това трябва да си поне Цветанов), както и всеки колега, който някога е писал подобно нещо и е чел вестниците отгоре-отгоре през последните шест месеца. А организацията на самите събития са piece of cake, особено ако разполагаш с бюджетите на замесените партийни централи. Иначе, за това тримесечие отбелязахме ръст в сферата на партийния туризъм и дано поне няколко автобусни фирми са направили пари, защото ако и това го няма, тия митинги са били наистина масивна загуба на време и ресурс.
И най-важното, което искам да кажа: Seriously, guys – наистина ли мислите, че някой, който е бил дори само два пъти на #ДАНСwithme би се трогнал/стресна/впечатлил/повярвал, че БСП,ДПС или ГЕРБ заслужават грам доверие? Наистина ли мислите, че успяхте да убедите някого от онази колосална маса избиратели, които не са сигурни как биха гласували на едни предсрочни избори? Защото изобщо не се опитвайте да ми обяснявате, че това не бяха първите митинги от новата предизборна кампания. И като се замисля – това може би е единствената добра новина от събота… #ОСТАВКА!!!   

Comments

Popular posts from this blog

Нелепата, но безкрайно поучителна история за едно дилдо, пакостниците Гого, Евгени и Кинчето и Стефан Стамболов

Както често се случва, всичко започна абсолютно случайно, без никакво предварително планиране и без никой от главните герои да подозира какъв неочакван обрат ще придобият нещата. Което не е никакво оправдание за действията им, разбира се, но поне е някакво обяснение как стана тъй, че цялата нация някак успя за няколко дни да се самоизнасили, при това с помощта на едно-единствено дилдо, а на всичкото отгоре и да усети даже известно удоволствие от акта. Но нека започна от начало...

Цялата работа беше, че Гого, ученик от 11д на елитното столично Средно училище по кибернетика, мениджмънт, археология, нумерология и чуждестранни езици (СУКМАНЧЕ) „Свети Великомъченик Кормесий Горносусурлевски“ щеше да има рожден ден. Неговият доста добър приятел Евгени, ученик от 11а на не по-малко елитната столична Полупрофесионална гимназия по знакова хомеопатия (ПОПРОГИЗНАХ) „Света Евпраксия“ искаше да му направи подарък.

Как отидох в ада и се върнах да разкажа за това...

Един мой приятел, да го наречем Стамат, преди няколко години реши да заведе тогавашното си гадже на релаксиращ уикенд в кокетен, луксозен спа-хотел в планината. В уречения петък следобед, двамата яхват колата и се изнасят за два дни секс и сухоежбина във въпросната света обител на романтиката и любовния уют. Пристигат, влизат във фоайето и... спират втрещени!

За кво ревеш, бе?

Мъглив ноемврийски ден, преди точно четвърт век… Гладен съм, недоспал, мърляв като прасе, измръзнал и ужасно кисел. Мотая се в някакъв окоп на 300 м от турската граница, пуша цигари „Арда“ една от друга и броя секундите... Около мене, 1000 други мизерници, всичките облечени в износени въшкарници, модел 1912 г., правят приблизително същото. Скуката, постоянното състояние на полуглад и полусън, недоебието и неизбежното затъпяване, заличават почти всеки помен от надежда, че някой ден отново ще сме хора.