Friday 15 November 2013

Обикновен фашизъм

Как се нарича това, когато младежи в черни квази-униформи с българския флаг на ръкавите „проверяват документите“ на чужденци на „Пиротска“? В сърцето на София. Вечерта, по тъмно. Видях го на снимка в интернет. От снимката не ставаше ясно какво правят с чужденците, които откажат да покажат документите си, как тези стройни виджиланти разбират кой е с нередовни такива и изобщо с какво основание полицията им е преотстъпила прерогатива си. Та, питам, как се нарича това?

Как се нарича и това, когато футболни агитки вместо да се занимават с футбол, развяват плакати с надпис „Смърт за бежанците“? Как се нарича това, когато партия призовава гражданите да се въоръжат и да тръгват на война с имигрантите? Как се нарича това, когато анонимни изроди излизат на улицата и забиват нож в момче от арабски произход, което нито познават, нито някога дори са виждали? 
Не се нарича национализъм, патриотизъм или защита на национални или дори лични интереси. Нарича се „обикновен фашизъм“. 
И освен, че е незаконен по Конституция, този обикновен фашизъм, копеле, е отвратителен, анти-човешки и анти-цивилизационен.
А как се нарича това, когато партията, която не пропуска да отпразнува всеки 9 септември и всеки 9 май е гушнала от едната страна фашиста Сидеров, а от другата му страна са го гушнали… турци. Държат се, докато хитлерюгенда на „Атака“ протестира срещу всяка нова джамия и пердаши мюсюлмани по улиците. Какво говоря – докато самият Сидеров се бие пред джамията в центъра на София… 
Как се нарича това? Нарича се „морален банкрут“.  Нарича се "загуба на държавност".  
В името на какво? Както обикновено – в името на едните пари. Изобщо не е въпрос на принцип, на идеология, на борба с „врага Бойко“, а на политическа конюнктура с чисто финансови измерения. С просто око се вижда колко дюшеш им идват тия бежанци и на едните, и на другите. Колко удобно е да разсееш тълпата чинногласуващи и да насочиш гнева и объркването им към няколко хиляди сирийци, малийци, алжирци…  
Кво да ти пука за тях? Я да ги турим в гета, ама да ги кръстим центрове за бежанци, че все пак… Да вдигнем не една – две огради да вдигнем по границата и да стреляме на месо. Уф, това последното не става – как ще се взимат рушвети от каналджиите, ако няма канал… Ма нищо де – поне някой наш ще намаже от обществените поръчки за строежа на оградите. А що пък да не оставим двайсет кретенчета да си спретнат още една фашистка партийка? Е, така - за цвят, за удобство. Да има с какво да плашим мангалите ако започнат да искат повече пари по избори,ч е и Воленчо да не си мисли, че е единствен. Ако се осерат нещо, ако напердашат или утрепят някого, ние тутакси ще се разграничим, естествено, даже си имаме опорни точки за това, оня пич от МВР-то ги написа. А междувременно - всичкото полиция да е на паветата, че няма минаване от тия студенти, мамка им протестираща... Студенти са това, не обръгнали на бой агитки - лесно ще се справят с тях.

В събота, на стадиона, наречен на Васил Левски ще има мач между Левски и ЦСКА. Искате ли да се ..хванем на бас, че и преди мача, и там на стадиона, кръстен на Апостола, освен много "кур за Левски! Оле!", ще има още много расистки лозунги, плакати, скандирания? Ще има много, много обикновен фашизъм. И никой, никой, никой, който има дори грам власт, няма да посмее да каже копче, няма да си мръдне пръста по въпроса. Искате ли да го чукнем тоя бас? Така си и мислех… Или?
Обикновен фашизъм...
Всичко това вече се е случвало. В една друга страна, недалеч оттук, преди 80 години...

Едно само ще ви кажа: ако толерирате всичко това, вашите деца ще са следващите.  Който разбрал, разбрал. 

8 comments:

  1. Само едно се чудя... какво има в трюма, че играят така "ва банк"...

    ReplyDelete
  2. а как се нарича влизащ в обикновен магазин черен кюрд и да забива ножа си няколко пъти в девойката която трябва да го обслужи ....заради такива псевдодемократи като вас сме на тоя хал...заради такива като вас станахме най-голямото циганско гето мамето ви продажно

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tака е,нека знаят,че гледната точка в случая е повече от една

      Delete
    2. До г-н Йордан Бонев - няма да махна неграмотно написания Ви коментар защото перфектно доказва тезата ми.

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    4. Нека да се опитам да отговоря на г-н Бонев.... Нарича се престъпление... както е престъпление и да се наръга с нож който и да е човек, независмо от пол, произход, раса, сексуална ориентация фенотип, , цвят на очите, пушач или непушач.

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Дръж се прилично.